Shampoo veilig in de kleur?

Hoewel sulfaten meestal bijvoorbeeld het zijoog krijgen, zijn ze een no-go, volgens Allure's eigen Clean Best of Beauty-zegel zijn ze niet per se beter voor het behouden van kleur zoals ze zijn gemaakt. Olaplex is een steunpilaar in de wereld van haarkleuring; er is zowel een herstellende behandeling in de salon die veel coloristen gebruiken tijdens het kleuren, als een geliefde thuisversie. Haarverzorgingsmerken in drogisterijen zoals Garnier Fructis en Hair Food bieden kleurveilige shampoo, evenals duurdere merken zoals Redken, Nexxus en Oribe. We gingen aan het werk en deden onderzoek naar de beste shampoos voor gekleurd haar, waarbij we elk evalueerden op gerichte resultaten, actieve ingrediënten, textuur en waarde.

Co-washes (AKA conditionerende wasbeurten) worden al lang geprezen om dikke en krullende texturen omdat de formules van nature meer hydraterend zijn, en ze zijn ook een goede optie voor gekleurd haar omdat ze niet zo strippend zijn. Dit siliconenvrije duo verzacht en hydrateert dun haar met jojoba-olie en biedt tegelijkertijd kleurbescherming, zodat je haar er na het douchen op zijn best uit kan zien en aanvoelt. Het verzegelen en behouden van je kleur is net zo eenvoudig (en perzikachtig) als het schuimen van je haar in de ultra-hydraterende Hask Rose Oil %26 Peach Color Protection Shampoo and Conditioner, die is doordrenkt met gehydrolyseerde quinoa om vervaging te vertragen. De multifunctionele shampoo en conditioner van SheaMoisture voor gekleurd haar bevatten zowel vitamine B5 om strengen te versterken als violette pigmenten om koperachtige tinten te neutraliseren, gebruikelijk bij blond haar.

Een veilige gok voor mensen met gekleurd haar is om te kiezen voor herstellende shampoos (zoek naar modewoorden zoals schade, versterking, enzovoort). Aylward voegde eraan toe dat je indien nodig kunt afwisselen tussen een reinigende conditioner en traditionele shampoo als je een vette hoofdhuid hebt. Het Good Housekeeping Institute Beauty Lab test shampoos voor gekleurd haar naast de bijpassende conditioners van elk merk, waardoor de paren een aantal rigoureuze evaluaties ondergaan om te zien hoe goed ze presteren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *