Hoe vaak moet je een kleurafgevende shampoo gebruiken?

Je moet de kleurafzetshampoo twee of drie keer per week gebruiken. Ze bevatten geen permanente kleurstof, dus de kleur zal vervagen als je hem niet blijft gebruiken. Er zijn echter enkele formules die wel vier weken meegaan, dus u kunt wachten om deze opnieuw te gebruiken. Hij raadt aan om ze tot drie keer per week of indien nodig te gebruiken.

En voordat u de producten gaat gebruiken, wilt u op de hoogte zijn van enkele veelgemaakte fouten, die Tang en Brownsell hieronder hebben benadrukt. Hoewel kleurafgevende shampoos ervoor kunnen zorgen dat je kleur er tussen salonbezoeken fris uitziet, zullen ze je niet altijd meer tijd opleveren. Helaas kunnen ze niet 100 procent concurreren met professionele salonbehandelingen. Terwijl roodharigen het moeilijkst hebben om de haarkleur te behouden met minimale vervaging, hebben blondines een heel ander scala aan uitdagingen.

Ongewenste gouden of koperachtige ondertonen zijn een veelvoorkomend probleem bij platina of gemarkeerd haar. Een kleurenshampoo met een blauwe, paarse of zwarte basis kan u helpen deze situatie te vermijden. Naast regelmatig wassen, kunnen blondines snel koperachtig worden door blootstelling aan de zon, zwembad- of waterchemicaliën. Als je een andere toon of cast in je eerder platina-lokken hebt opgemerkt, overweeg dan om meerdere keren per week een kleurversterkende shampoo te gebruiken om de situatie te verhelpen.

Als je je haar professioneel hebt gekleurd, moet je stylist een geschikte reiniger kunnen aanbevelen die helpt je kleur af te zetten en te behouden. Maar je kunt dit product zelfs gebruiken als je niet grijs wordt, omdat de shampoo ook werkt om de koperachtigheid van alle haarkleuren te verwijderen. Dit is een geweldige optie als uw rood een andere basis heeft (zoals blauw) in plaats van een standaard vrij verkrijgbare kleurbehoudproduct. Het kan moeilijk zijn om een kleurafgevende shampoo te vinden die niet geschikt is voor warme tinten, maar de Davines Alchemic Shampoo is speciaal ontwikkeld voor koel, rood haar.

Ze zijn meestal sulfaatvrij, wat betekent dat ze niet de beste zijn in het reinigen van het haar, maar ze kunnen een tijdje blijven zitten om een sterkere kleur te geven. We zullen precies uitleggen wat een kleurafgevende shampoo is, evenals de verschillende soorten formules. Aan de andere kant geven de meer gepigmenteerde kleurafzettende shampoos het haar vaak voldoende kleurboost dat het voldoende is om ze slechts één keer per week te gebruiken, terwijl je de rest van de tijd een zachte, sulfaatvrije reinigingsshampoo kunt gebruiken. Als je haar geen porositeit heeft, wat betekent dat het niet eerder is gebleekt of geverfd, kan het geen kleur afzetten.

Volgens Hazan, die samenwerkt met Beyoncé, is Katy Perry en Jessica Simpson voorstander van kleurafgevende shampoos om kleur nieuw leven in te blazen. Deze shampoo zet niet alleen kleur af en helpt de schaduw van het haar te behouden, maar het zal ook hydrateren en het haar gezond houden, dankzij ingrediënten zoals kokosolie, citroen, aubergine, goudsbloem, kersenschors, collageen en keratine. Idealiter zou je een kleurshampoo tussen één en een paar keer per week moeten gebruiken, afhankelijk van de formule en je haartype. Je kunt het aanbrengen om haar te dragen, maar als je nog intensere kleuren wilt, probeer het dan toe te voegen als je haar volledig is opgedroogd.

Ook is het kleurpigment in de shampoo niet zo sterk als de haarkleur die je colorist gebruikt, zegt Morgan, daarom is het een geweldige optie om je kleur te behouden. Als je zin hebt om met een beetje kleur te spelen, kijk dan niet verder dan de Celeb Luxury Viral kleurafgevende shampoo. Als je de naam niet kunt afleiden, is een kleurafgevende shampoo een shampoo die kleur in je haar kan afzetten. Ze hebben meestal sterkere reinigingsformules, met of zonder sulfaten, zodat ze regelmatig kunnen worden gebruikt om het haar te reinigen en het een kleine kleurboost te geven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *