Is kleurshampoo veilig tijdens de zwangerschap?

Het goede nieuws is dat haarkleurmiddelen niet gevaarlijk giftig zijn, dus het is veilig om kleur op je haar aan te brengen tijdens de zwangerschap. Dit geldt ongeacht of u kiest voor een semi-permanente of een permanente kleurstof. Tijdens een behandeling kunnen kleine hoeveelheden haarverf op uw huid terechtkomen. Over het algemeen worden haarbehandelingen over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik tijdens de zwangerschap.

U kunt echter ook overwegen om highlights te krijgen of pure plantaardige kleurstoffen te gebruiken. Hoe dan ook, uw veiligste optie is om in ieder geval te wachten tot na het eerste trimester, zo niet tot na de zwangerschap. De chemicaliën in permanente en semi-permanente haarkleurmiddelen zijn niet erg giftig. Het meeste onderzoek, hoewel beperkt, toont aan dat het veilig is om je haar te kleuren tijdens de zwangerschap.

Haarkleuring tijdens de zwangerschap is meestal veilig, zolang u bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt en alleen delen van uw haar kleurt. De meeste artsen zijn van mening dat de risico's van haarkleuring minimaal zijn voor een zwangere vrouw en haar ongeboren baby. Ze raden vrouwen echter aan om zich aan natuurlijke kleuren te houden in plaats van chemische haarkleurmiddelen te gebruiken. Dit komt omdat men nooit de reactie kan voorspellen op bepaalde chemicaliën die in haarverf worden gebruikt wanneer het immuunsysteem zwak is, wat het geval is tijdens de zwangerschap.

Studies hebben contrasterende resultaten opgeleverd over het effect van zowel tijdelijke als permanente kleurstoffen tijdens de zwangerschap. Daarom is het altijd beter om een gynaecoloog te raadplegen als u zich afvraagt of u uw haar kunt verven tijdens de zwangerschap. Gebruik altijd kleurstoffen die vrij zijn van giftige chemicaliën zoals resorcinol, tolueen en ammoniak. Deze chemicaliën kunnen van invloed zijn op uw zwangerschap en leiden tot geboorteafwijkingen.

Ga in plaats daarvan voor natuurlijke ingrediënten zoals henna, thee, bietensap of citroensap. U kunt ook met uw gynaecoloog overleggen en de beste zwangerschapsveilige haarkleuren vinden die u kunt gebruiken. De beste veilige haarverf voor zwangerschap is degene die vrij is van ammoniak, PPD, resorcinol en andere schadelijke chemicaliën. Een andere reden om een arts te raadplegen is om erachter te komen wanneer het tijdens je zwangerschap het veiligst is om je haar te kleuren.

Als je je haarkleur wilt veranderen in een rijk kastanjebruin of koperachtig rood, is dit natuurlijke poeder, een nietje in veel Zuid-Aziatische schoonheidsroutines, de juiste keuze. Manic Panic en soortgelijke heldere kleurstoffen werken het beste op lichter haar, dus het kan zijn dat u uw haar moet bleken om de gewenste kleur te krijgen. Een andere naam op onze lijst met de beste veilige haarverf voor zwangerschap is de ONC natuurlijke kleuren permanente kleur. Net als elke andere goede zwangerschapsveilige haarverf is ammoniakvrij en bevat het geen parabenen, sulfaten, zware metalen of resorcinol.

Hoewel het niet de enige veganistische en dierproefvrije optie op deze lijst is, zijn veganisten dol op dit merk vanwege zijn natuurlijke, realistische kleuren. Volgens het American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) zijn haarverf en haarbehandelingen niet gevaarlijk giftig en zijn ze over het algemeen veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Deze ammoniak- en parabenenvrije haarverf bevat oliezuur, een vetzuur dat is afgeleid van olijven om je haar te verzachten terwijl het kleurt. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen voordat u natuurlijke haarkleur of kleuring thuis gebruikt met natuurlijke ingrediënten.

Dit Garnier Olia-product is niet alleen de beste veilige haarverf voor zwangerschap, maar het is ook de meest betaalbare. Als je je zorgen maakt over het verven van haar tijdens de zwangerschap in het eerste trimester, kun je deze 100 procent chemicaliënvrije haarkleur zonder erbij na te denken gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *