Kan kleurshampoo je haar beschadigen?

De middelen in kleurstoffen kunnen het haar verzwakken en beschadigen, waardoor het er ongezond uit kan zien. Behandelingen zoals conditioners en speciaal samengestelde shampoos kunnen echter helpen haarschade door haarverf te herstellen. Het verven van het haar met chemische of natuurlijke kleurstoffen kan het haar beschadigen. Voorbij zijn de dagen dat mensen hun haar kleurden in een poging hun grijstinten te bedekken.

Nu zijn haarkleuren meer een fashion statement. Maar hoe leuk ze er ook uitzien, de waarheid is dat haarkleurmiddelen je haar beschadigen. Lees meer over wat kleur met je haar doet op onze 8 veelgestelde vragen over het kleuren van je haarpost. Als je een permanente haarkleur gebruikt, moet je het haar optillen met waterstofperoxide (ontwikkelaar).

Dit proces verhoogt of opent de nagelriemlaag van het haar zodat de kleurmoleculen de cortex kunnen binnendringen en de kleur afzetten die het haar zou kunnen beschadigen als het niet goed wordt gedaan. Als u het verkeerde peroxidegehalte gebruikt of als u constant uw haarkleur verandert (oververwerking), zal dit uw haar beschadigen. Als u echter een semi-permanent of demi-permanent gebruikt, helpen ze extra glans en conditie aan het haar toe te voegen, maar gaan ze slechts een paar shampoos mee. Voor meer informatie over hoe kleur je haar kan beschadigen, zie ons bericht over 'Beschadigt haarkleur je haar? '.

Ze doen dit eigenlijk als team. Ammoniak laat de kleurstof de schacht van je haar binnendringen door het op te zwellen en de haarschubben op te tillen, de beschermende platen die het haar bedekken. Waterstofperoxide vernietigt de natuurlijke kleur van je haar, terwijl het ook uitdroogt. Om de kleur er helder en salonfris uit te laten zien, is wassen met een gepigmenteerde shampoo minstens één keer per week een must.

Het peroxide dat voor het bleekproces wordt gebruikt, droogt extreem uit tot het haar en is de reden waarom gekleurd haar een stroachtige textuur kan krijgen. Zowel lichte als donkere haarkleuren gebruiken waterstofperoxide dat uw natuurlijke haarkleur oxideert, waardoor het risico op haarbeschadiging toeneemt. Niet zoveel geluk voor ons, zegt Trygstad dat warmtestylingtools en overmatig wassen ernstig kunnen bijdragen aan voortijdige kleurvervaging. Omdat ze zware vochtinbrengende crèmes bevatten om behandelde lokken aan te vullen en eiwitten om verdere schade te voorkomen, zijn ze eigenlijk veel gezonder dan typische shampoos.

Of je nu je haar in een natuurlijke balayage schildert of speelt met pastel of felle kleuren, de chemicaliën in haarkleurmiddelen veroorzaken meer kwaad dan goed. Het bleekmiddel reageert met de melanine in het haar en verwijdert de kleur door een onherroepelijke chemische reactie. Er zijn ook verschillende soorten alcoholen en conditioners kunnen ook aanwezig zijn in haarkleurproducten. Gebruik de conditioners die worden geleverd met kleurstoffen en gebruik regelmatig conditioner wanneer u shampoo gebruikt om uw haar en hoofdhuid te beschermen.

Hoewel het volgen van eenvoudige tips de schade veroorzaakt door haarkleurmiddelen kan herstellen, is het belangrijk om deze voorzorgsmaatregelen in gedachten te houden tijdens het aanbrengen ervan. Sulfaten, zoals natriumlaurethsulfaat, ammoniumlaurylsulfaat en natriumlaurylsulfaat, breken door de nagelriemen en laten kleurmoleculen weglekken. Ja, u kunt semi-permanente of tijdelijke haarkleurmiddelen gebruiken om uw haar te kleuren zonder het te beschadigen, omdat deze kleurstoffen niet in uw haar doordringen. Kies diep hydraterende producten, zoals conditioners en haarmaskers, die het natuurlijke haarvocht afdichten en haarkleurschade helpen bestrijden.

Ik heb professionele highlights van een permanente haarkleur die het haar heeft opgetild met een waterstofperoxide (ontwikkelaar).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *