Beschadigt kleuring je haar?

Haarkleurmiddelen kunnen haarbeschadiging veroorzaken. Het oefenen van haarvriendelijke technieken zoals het beperken van warmtestyling en het conditioneren van het haar kan schade waar mogelijk helpen minimaliseren. Door je haar dichter bij de natuurlijke kleur te verven, kan dit ook de blootstelling aan haarkleurmiddelen beperken en schade helpen minimaliseren. Het verven van het haar met chemische of natuurlijke kleurstoffen kan het haar beschadigen.

Dit komt omdat de kleurstof de eiwitten en lipiden in het haar kan aantasten, die bijdragen aan de gezondheid van het haar. Veranderingen in de binnen- en buitenstructuur van de haarschacht kunnen het haar beschadigen, waardoor het kwetsbaar wordt en vatbaar is voor breuk, wat uiteindelijk kan resulteren in dunner wordend haar of haaruitval in gebieden. Ja, haarkleuring maakt je lokken vatbaar voor beschadiging. Een kleurstof geeft niet alleen vlekken op je haar, maar dringt ook door in de schacht om het natuurlijke haarpigment te veranderen.

Regelmatig haarverven kan dus de beschermende lipidelaag van uw haar, de cuticula genaamd, verwijderen, wat leidt tot ruwheid en schade. Helaas beschadigt de haarkleur je haar. Wanneer je je haar verft, tilt het de cuticula op, waardoor het haar verandert op een manier die nooit volledig terugkeert naar zijn natuurlijke maagdelijke staat. Het haar dat uit je hoofdhuid groeit, zal echter normaal uitgroeien, zodat alleen het haar dat is geverfd wordt aangetast.

Tijdelijke of semi-permanente haarkleuren zetten zure kleurstoffen af op de buitenkant van de haarschacht. Ook glijden kleine pigmentmoleculen in de haarschacht, met een kleine hoeveelheid peroxide of helemaal geen peroxide. Dus het antwoord op onze vraag is ja, het verven van je haar veroorzaakt onvermijdelijke schade. Als u echter weet hoe de haarkleur wordt verwerkt en welke schade kan worden opgelopen, kunt u zich wapenen met de kennis en producten die nodig zijn om de verslechtering veroorzaakt door kleuring te herstellen.

Heet water opent de haarschubben, maar koel of koud water kan beschadigd haar helpen door de haarschubben te sluiten. Hoe drastisch die verandering is, hangt echter af van hoe goed je stylist weet hoe hij voor gekleurd haar moet zorgen, zegt Kellon Deryck, een consulterende haarkleurspecialist en expert van L'Oréal Paris die verantwoordelijk is voor de prachtige kapsels van onder andere Cardi B en Blac Chyna. Zowel natuurlijke als synthetische kleurstoffen kunnen het haar verzwakken, maar permanente kleurstoffen kunnen meer schade aanrichten naarmate ze dieper in de haarschacht doordringen. We weten allemaal dat regelmatige kleursessies op de lange termijn behoorlijk wat schade aan je haar kunnen toebrengen, maar het is moeilijk om niet in de verleiding te komen om opnieuw te kleuren als je door eindeloze kapselinspiratie op Instagram scrolt.

Voordat u met uw vertrouwde colorist in de salonstoel gaat zitten, moet u de algemene vuistregel kennen voor het kleuren van haar om schade te voorkomen. Bij het lichter maken van het haar tilt het waterstofperoxide de cuticula op en trekt het oorspronkelijke kleurpigment uit het haar in plaats van kleur af te zetten om eraan vast te klampen. Kortom, nadat je je haar hebt gekleurd of gebleekt, kun je het beste je haar hydrateren, hydrateren en beschermen tegen hitte. Alles daarbuiten is het verwijderen van dingen die niet hoeven te worden verwijderd, en dat is waar de schade binnenkomt.

Wanneer je kleur afzet, breng je kleur in de haarstreng, waar de kunstmatige kleurmoleculen zich vastklampen aan de originele kleurmoleculen. Dit helpt om de mogelijke schade te minimaliseren voor het haar dat al eerder is gekleurd en waarschijnlijk geen herlaadbeurt nodig heeft. Nadat de melanine (kleur in je haar) is verwijderd, wordt de nieuwe permanente kleur toegevoegd aan de haarcortex. Hoewel het volgen van eenvoudige tips de schade veroorzaakt door haarkleurmiddelen kan herstellen, is het belangrijk om deze voorzorgsmaatregelen in gedachten te houden tijdens het aanbrengen ervan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *