Hoe weet ik of mijn shampoo kleurveilig is?

Voor de meeste producten betekent een „kleurveilig label” dat het vrij is van agressieve chemicaliën die ervoor kunnen zorgen dat uw haarkleur vervaagt. De meest voorkomende chemicaliën die je in shampoos zult zien, zijn sulfaten, dit zijn sterke reinigingsmiddelen die bedoeld zijn om vet door te snijden en dat bubbelende schuim te versterken dat de meesten van ons gewend zijn. Kleurveilige shampoo is geformuleerd met ingrediënten die zacht genoeg zijn om de kleur er langer levendig uit te laten zien door de kleurafzettingen niet uit het haar te verwijderen. Hierdoor kan de shampoo de kleur behouden.

Natuurlijk is de belangrijkste boosdoener van kleurvervaging altijd heet, hard water. Het korte antwoord is, ja, sulfaatvrije shampoos kunnen het proces van kleurvervaging helpen verminderen. Maar als je weet op welke ingrediënten je moet letten in een shampoo, kun je zelfs je kleur behouden. Om het mysterie van sulfaten te helpen doorbreken, hebben we onze Research and Development Manager, Jeffrey, en onze Product Development Manager, Emily, gevraagd om in te gaan op de meest gestelde sulfaatvragen.

Sulfaten, zoals natriumlaurethsulfaat, ammoniumlaurylsulfaat en natriumlaurylsulfaat, breken door de nagelriemen en laten kleurmoleculen weglekken. Dus als die prachtige, glanzende kleur plotseling een rare tint wie-weet-wat verandert of een paar weken (of dagen) later gek saai wordt, weet dan dat je niet de enige bent. Het hangt allemaal af van de kleurveilige shampoo die je gebruikt en de ingrediënten, evenals de kleurstof of bleekproduct in je haar, plus de lengte en textuur van je haar. In tegenstelling tot shampoos die zijn geformuleerd om gemakkelijk te gaan met geverfde lokken, doen kleurafzettende behandelingen precies wat ze zeggen om kleur toe te voegen.

Krachtige kleurbeschermingsmiddelen zoals benzofenon-3 en 4, butylmethoxydibenzoylmethaan of handelsmerkcombo's zoals ChromaVeil en Heliogenol (te vinden in de nieuwe ColorProof-lijn), bieden allemaal UV-bescherming en enkele van dezelfde antioxidanten die doorgaans worden gegoten als huidverdedigers, waaronder ascorbinezuur (vitamine C) en tocoferylacetaat (vitamine E). Terwijl shampoos in supermarkten vaak boordevol chemicaliën zitten en ingrediëntenlijsten bevatten vol onherkenbare woorden en zinnen, houden natuurlijke shampoos het graag eenvoudig. Alcohol, gezien als ethanol of propanol, kan je haar uitdrogen en een kroezende textuur creëren Mensen met gekleurd haar zijn al vatbaarder voor uitdroging, dus misschien wil je deze spelers in de gaten houden. Kleurveilige shampoos helpen voorkomen dat gekleurd haar vervaagt en ze behouden de kleur gedurende een langere periode dan gewone shampoos.

Hoewel labels zoals kleurveilig nuttig kunnen zijn, is het het beste om te weten welke ingrediënten u moet vermijden, zodat u niet per ongeluk de levendige tint wegspoelt. In wezen zijn de twee echte verschillen tussen gewone shampoos en kleurveilige producten dat de laatste voorkomt dat de nagelriem optilt en de kleur naar buiten sijpelt en de eerste niet. Deze spoeling reinigt je haar en hoofdhuid zonder kleur te strippen of de essentiële oliën die nodig zijn voor de gezondheid van je haar. Shampoo met de juiste ingrediënten en tussendoor conditioneren maakt een verschil in het behoud van je kleur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *