Beschadigt haarkleuring het haar?

Hoewel het verven van haar een gangbare praktijk is, kan het de haarschacht beschadigen, waardoor het kwetsbaar wordt en vatbaarder wordt voor breuk. De meeste permanente haarkleurmiddelen gebruiken een combinatie van ammoniak, waterstofperoxide en p-fenyleendiamine (PPD) om het haar te kleuren. Ja, haarkleuring maakt je lokken vatbaar voor beschadiging. Een kleurstof geeft niet alleen vlekken op je haar, maar dringt ook door in de schacht om het natuurlijke haarpigment te veranderen.

Regelmatig haarverven kan dus de beschermende lipidelaag van uw haar, de cuticula genaamd, verwijderen, wat leidt tot ruwheid en schade. Wanneer je je haar kleurt, veranderen chemicaliën in de kleurstof de structuur van de afzonderlijke haarlokken om de nieuwe kleur vast te houden. Ammoniak tilt de nagelriemen op en het peroxide breekt het natuurlijke haarpigment af. Deze reactie laat de kleur binnen.

Het peroxide heeft een sterk stervend middel waardoor het haar droog en stroachtig aanvoelt. Na verloop van tijd, en bij herhaalde kleursessies, zullen deze veranderingen in de structuur van je haar het zwakker maken en vatbaarder maken voor breuk. Hoe meer haar door de kleurstof wordt beschadigd, hoe minder de kleur vasthoudt. Daarom is het zo belangrijk om prioriteit te geven aan reparatie als je je haar kleurt.

De formules die worden gebruikt om lokken lichter te maken of te bleken, kunnen de meeste schade aanrichten, omdat het proces ongelooflijk complex is en je haar het meest verandert. Dat wil niet zeggen dat donker worden geen nadelen heeft. Of je je haar nu donker of licht verft, je brengt chemicaliën op je haar aan die het uiterlijk van buiten veranderen door iets in elke streng toe te voegen of te verwijderen. Een professionele haarstylist is opgeleid om precies te weten hoe ze te veel schade door haarkleur kunnen voorkomen, en ze hebben vaak toegang tot haarproducten en behandelingen die niet in winkels worden verkocht.

Jonathan Colombini, een beroemde haarstylist en colorist van L'Oreal Paris wiens styliststoel mensen als Kylie en Kendall Jenner heeft gezien, vermeldt hoe bleken en kleuren van je haar de elasticiteit zal beïnvloeden, of hoeveel je haar kan uitrekken voordat het terugkeert naar zijn normale lengte. Hoewel het zich op melanine zou moeten richten, werkt de ontwikkelaar ook samen met keratinemoleculen, waardoor je haar zwak wordt en vatbaar is voor beschadiging. Door je haar dichter bij de natuurlijke kleur te verven, kan dit ook de blootstelling aan haarkleurmiddelen beperken en schade helpen minimaliseren. Het oefenen van haarvriendelijke technieken zoals het beperken van warmtestyling en het conditioneren van het haar kan schade waar mogelijk helpen minimaliseren.

Deryck raadt ook aan om je haar te wikkelen met een zijden mutsje of te slapen met een zijden kussensloop, wat de kans op breuk drastisch verkleint. De ontwikkelaar (waterstofperoxide) opent de cuticula en verwijdert zoveel van de natuurlijke pigmenten uit je haar als nodig is om het permanent te verven. Zoek medische hulp als u problemen krijgt met ademhalen na het aanbrengen van haarverf. Het herstelt diep de schade veroorzaakt door highlights en bleekmiddel, waardoor stroachtig haar in slechts 1 keer gebruik wordt omgezet in zijdezacht.

Dankzij de haarkrachten die er zijn, zijn er verschillende aanpassingen die u kunt aanbrengen aan uw haarverzorgingsregime, zodat u gezond EN gekleurd haar kunt hebben. Als conditionering een must is, is het één keer per week toevoegen van voedende maskers en behandelingen de manier om je gezonde haar terug te winnen. Voordat u met uw vertrouwde colorist in de salonstoel gaat zitten, moet u de algemene vuistregel kennen voor het kleuren van haar om schade te voorkomen. Kortom, nadat je je haar hebt gekleurd of gebleekt, kun je het beste je haar hydrateren, hydrateren en beschermen tegen hitte.

Dus hoewel het waar is dat haarverf het haar beschadigt, is het ook waar dat er dingen zijn die je kunt doen om die schade te minimaliseren en het haar te beschermen met de juiste nazorg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *