Beschadigt het afzetten van kleur het haar?

Als je een permanente haarkleur gebruikt, moet je het haar optillen met waterstofperoxide (ontwikkelaar). Dit proces verhoogt of opent de nagelriemlaag van het haar zodat de kleurmoleculen de cortex kunnen binnendringen, waardoor de kleur wordt afgezet, wat het haar zou kunnen beschadigen als het niet goed wordt gedaan. Ja, haarkleuring maakt je lokken vatbaar voor beschadiging. Een kleurstof geeft niet alleen vlekken op je haar, maar dringt ook door in de schacht om het natuurlijke haarpigment te veranderen.

Regelmatig haarverven kan dus de beschermende lipidelaag van uw haar, de cuticula genaamd, strippen, wat leidt tot ruwheid en schade. Dit hangt echt af van je haartype, volgens Estroff. Onthoud tegelijkertijd dat je haar in het begin droger kan aanvoelen, omdat je het hoe dan ook chemisch verandert. Om je haar te voeden, breng je twee keer per week een haarmasker aan.

Ja, de kleurafzetmaskers voegen tijdelijke kleur toe die alleen op de buitenste laag van het haar wordt afgezet. Bij regelmatig wassen zal de kleur na verloop van tijd vervagen. Om op reset te drukken en het kleurwasproces te versnellen, bezoekt u een Moroccanoil-salon en raadpleegt u uw stylist. Nee, de maskers geven geen vlekken op je douche of bad.

Als u sporen van kleur ziet, komt dat waarschijnlijk omdat de kleur zich aan zeepresten heeft gehecht en kan worden weggespoeld met uw gebruikelijke douchereinigingsproducten. Helaas zijn kleurafzetmaskers niet geformuleerd om op grijs haar te werken. Om bijvoorbeeld de gouden tinten in roségoud te intensiveren, meng met champagne. Of om de rode tinten in Bordeaux donkerder te maken, meng met cacao.

Je kunt ook mengen met Moroccanoil Weightless Hydrating Mask om een zachter pastelresultaat te bereiken. We raden aan om ¾ masker te mengen met ¼ kleurafzetmasker. Ik heb aquamarijn op mijn blonde haar gedaan in november en het is behoorlijk vervaagd (enigszins ongelijk, wat ik had verwacht) en ik probeer er vanaf te komen omdat ik iets nieuws wil. Ik heb mijn haar vaker gewassen, maar het lijkt erop dat het niet meer vervaagt dan het al heeft gedaan.

Ik heb ook geen Moroccanoil salon bij mij in de buurt die ik kan bezoeken. Zijn er producten die me kunnen helpen het blauw veilig te verwijderen? Welke kleuren kan ik gebruiken zonder mijn blonde haar te bevlekken? (lichter niet natuurlijk) Als ik blond haar en blonderhighlights heb, zal dit dan mijn highlights verpesten en ze niet terugbrengen naar de oorspronkelijke kleur? Kan ik de schaduwcacao nog steeds gebruiken op mijn halfblonde haar? Zal het uiteindelijk nog steeds uitwassen en teruggaan naar mijn normale blondine? Ik heb blond haar gebleekt en ik heb het roségoud gebruikt.Ik wil gewoon weten of mijn blondine precies hetzelfde zal zijn nadat alles is uitgespoeld Betekent dit dat het masker niet werkt op grijze wortels waar het haar voornamelijk bruin of zwart is? Kun je twee kleuren mengen om een andere kleur te krijgen? kan ik bijvoorbeeld aquamarijn en hibiscus mengen om paars te maken of wordt dit uiteindelijk een grove bruine kleur? Kun je dit gebruiken op natuurlijk rood haar, nu een lichtere tint met een paar witte haartjes. Ik heb vandaag voor het eerst de cacaotint geprobeerd en de aanwijzingen gevolgd. Mijn haar is een middenbruine kleur en ik heb veel product gebruikt, maar de kleur kwam helaas helemaal niet in mijn haar naar voren.

Hoe ziet mijn toch al grijze haar eruit als ik jouw moroccanoil platinamasker gebruik? Ik wil glanzender, gezonder uitziend haar. Dit haarmasker maakt gebruik van mongongo, hennepzaadolie en appelciderazijn om beschadigde lokken om te zetten in glanzende, zachte en pluisvrije lokken. Estroff zei: „Als je je haar optilt van donker geverfd te worden, heb je een extra laag haarkleur waar je doorheen moet breken. Alles daarbuiten is het verwijderen van dingen die niet hoeven te worden verwijderd, en dat is waar de schade binnenkomt.

We raden aan om ergens onopvallend een strengtest uit te voeren voordat je een volledige kleur krijgt. Wanneer je kleur afzet, breng je kleur in de haarstreng, waar de kunstmatige kleurmoleculen zich vastklampen aan de originele kleurmoleculen. Hoewel haarkleurmiddelen uw haar beschadigen, is het geen reden tot bezorgdheid als u de bovenstaande aanbevelingen opvolgt. Maar kan de conditie van je haar de ernst van haarkleurschade bepalen? Laten we het in de volgende sectie ontdekken.

Je kunt dan weer naar binnen gaan met je demi- of semi-permanent en de toon opnieuw deponeren, het is een proces in twee stappen in plaats van één. „Zodra die nagelriemen sluiten na het kleurproces, zitten de haarkleurstofmoleculen vast in de haarvezel”, legt George uit. Demi-permanente kleuren dringen daarentegen slechts gedeeltelijk door in de structuur, waarbij de meeste kleurstofmoleculen buiten op het oppervlak blijven. Je kunt echter spelen met de hoeveelheid tijd die je erin laat om verschillende kleureffecten te bereiken.

Ally van het Moroccanoil PR-team, dat lichtblond haar heeft, heeft bijvoorbeeld geëxperimenteerd met het Rose Gold Color Depositing Mask. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *