Wat is de veiligste haarkleur om te gebruiken?

Herbatint is een van de veiligste haarkleurmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleurgel te zijn, vrij van ammoniak en andere agressieve chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die uw lokken en hoofdhuid voeden en beschermen. Bedrijven die „biologische haarkleurmiddelen” verkopen, gebruiken wel biologische ingrediënten, maar die ingrediënten zijn slechts de extra toeters en bellen. De industrie noemt deze „feeënstofingrediënten”, ze hebben geen invloed op de kleur of het resultaat.

Ze worden gebruikt om de koper naar binnen te halen en hen te laten geloven dat het product veiliger is, terwijl dit in werkelijkheid allemaal inactieve ingrediënten zijn; het product zou hetzelfde presteren met of zonder hen. De beste ammoniakvrije haarverf is absoluut Revlon Colorsilk Beautiful Color Permanent Hair Color. We vinden het leuk dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan tinten en is samengesteld om je haar te voeden. Als u echter een semi-permanente optie wilt, kiest u voor Clairol Advanced Gray Solutions.

Geformuleerd met zachte, voedende ingrediënten zoals arganolie, havermelk en soja-eiwit, biedt het volledige dekking en langdurige kleur zonder je hoofdhuid te irriteren. We gaan hier meteen aan de slag om een haarverf te vinden die volledig chemisch vrij is vrijwel onmogelijk. Maar in feite bestaan biologische en puur natuurlijke haarkleurmiddelen gewoon niet, noch worden producten als zodanig op de markt gebracht beter voor de gezondheid van de consument, volgens ambtenaren van de U. Bottom line betekent dit dat als uw biologische haarverf werkt, deze giftige chemicaliën gebruikt.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een meer natuurlijke haarkleur, of het nu is omdat je zwanger bent, veganistisch wordt of gewoon probeert een bewuster consument te zijn, kun je het beste wat speurwerk doen en weten welke je uit de buurt moet blijven. Antioxidantrijke havervlokken en kleurbehoudende bloemextracten zijn slechts enkele van de opvallende ingrediënten in deze. Meestercolorist in New York City bij IGK-salon Stephanie Brown zegt dat de twee meest voorkomende ingrediënten voor haarverf die je moet proberen te vermijden ammoniak en p-fenyleendiamine (PPDA of PPd) zijn. Naast aandacht voor ingrediëntenlijsten, kun je altijd kiezen voor dierproefvrije en veganistische haarkleur.

Volgens Environmental Working Group zijn een aantal ingrediënten in stijltangen, kleurstoffen en een combinatie van beide productsoorten gekoppeld aan een reeks gezondheidsproblemen, zoals kanker, allergische reacties en huidirritatie. En welk type haarproduct u ook kiest om te kopen, u kunt ook bewuste keuzes maken als het gaat om de behandeling van dieren en het gebruik van dierlijke ingrediënten. De drie belangrijkste chemicaliën die u wilt vermijden als u op zoek bent naar een meer natuurlijke haarverf, zijn ammoniak, PPD en resorcinol. Lees verder om de beste haarkleurmiddelen te kopen die zijn gemaakt met natuurlijke of veganistische ingrediënten, plus krijg antwoorden op uw belangrijkste vragen over natuurlijke manieren om uw haar te verven zonder grote schade aan te richten.

Henna is er in verschillende kleuren en is gemakkelijker te controleren dan sommige andere soorten huisstervende plantaardige technieken, zoals koffie of thee. Dus, wat gebruiken ze om ammoniak te vervangen? Zijn het ingrediënten zoals ethanolamine en triethanolamine? En gebruiken ze ook chemicaliën zoals PTD (para-tolueendiamine) of p-aminofenol als vervanging voor PPD? Als de antwoorden ja en ja zijn, deze formules kunnen net zo twijfelachtig zijn als"conventionele haarkleurmiddelen”. Ammoniak is een ander goed ingrediënt om te vermijden, om nog maar te zwijgen van een ingrediënt dat schadelijk kan zijn voor uw haar, net als resorcinol, een ingrediënt dat de schildklierfunctie kan beïnvloeden. Hoewel u niet bang hoeft te zijn voor de aanwezigheid van chemicaliën in uw haarkleur, is het waar dat de categorie haarverf een van de ergste overtreders is als het gaat om het soms opnemen van onnodige ingrediënten die bij bepaalde toepassingen hard en potentieel giftig kunnen zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *