Beschadigt kleurshampoo het haar?

De middelen in kleurstoffen kunnen het haar verzwakken en beschadigen, waardoor het er ongezond uit kan zien. Behandelingen zoals conditioners en speciaal samengestelde shampoos kunnen echter helpen haarschade door haarverf te herstellen. Het verven van het haar met chemische of natuurlijke kleurstoffen kan het haar beschadigen. Als je een permanente haarkleur gebruikt, moet je het haar optillen met waterstofperoxide (ontwikkelaar).

Dit proces verhoogt of opent de nagelriemlaag van het haar zodat de kleurmoleculen de cortex kunnen binnendringen en de kleur afzetten die het haar zou kunnen beschadigen als het niet goed wordt gedaan. Als u het verkeerde peroxidegehalte gebruikt of als u constant uw haarkleur verandert (oververwerking), zal dit uw haar beschadigen. Als u echter een semi-permanent of demi-permanent gebruikt, helpen ze extra glans en conditie aan het haar toe te voegen, maar gaan ze slechts een paar shampoos mee. Voor meer informatie over hoe kleur je haar kan beschadigen, zie ons bericht over 'Beschadigt haarkleur je haar? '.

Het paar behaalde hoge cijfers voor conditionering en kleurbehoud, en testers zeiden dat het duo het haar glanzend achterliet. De sulfaatvrije shampoo en conditioner van Hair Food voor gekleurd haar bleek het beste in het conditioneren van haar in de test van het GH Beauty Lab, waardoor dit paar ideaal is voor droog, beschadigd dik of gestructureerd haar. Deze redelijk geprijsde shampoo met eiwitdoordrenkte en zijn conditioner-tegenhanger van Nexxus winnen de lof van kleurprofessionals dankzij hun vermogen om productopbouw te verwijderen zonder de kleur te verwijderen. Extreme kleuren kunnen je krulpatroon zelfs veranderen, vooral als je bleekmiddel gebruikt tijdens het proces.

Door je haar dichter bij de natuurlijke kleur te verven, kan dit ook de blootstelling aan haarkleurmiddelen beperken en schade helpen minimaliseren. Wanneer u producten gebruikt die niet bedoeld zijn voor gekleurd haar, kunnen ze de kleur strippen en de integriteit ervan verpesten, aldus de beroemde colorist en Matrix-merkambassadeur Rachel Bodt. Net als bij de bovenstaande suggesties voor fijn en droog haar, wilt u shampoos met sulfaten vermijden, die uw kleur sneller kunnen strippen en vervagen. De kleur gaat slechts ongeveer zes tot twaalf shampoos mee omdat het de haarkleur alleen op de buitenste laag van het haar afzet.

Het Good Housekeeping Institute Beauty Lab test shampoos voor gekleurd haar naast de bijpassende conditioners van elk merk, waardoor de paren een aantal rigoureuze evaluaties ondergaan om te zien hoe goed ze presteren. Ik gebruik deze beide direct na het kleuren om veilig te zijn, en dan de sealer een paar keer per week na het wassen en voor het conditioneren met groot succes. Daarbij laten ze je haarschacht echter opzwellen, waardoor de cuticula van je haar wordt geopend en de kleur het haar sneller verlaat. Ik heb mijn haar eerder gekleurd (relaxed haar) en het was gebleekt en als ik dat kan vermijden dan zou dat geweldig zijn.

In een consumentenonderzoek bevestigde de meerderheid van de vrouwen die de shampoo en bijpassende conditioner gebruikten dat het hielp de haarkleur puur te blijven na vier weken gebruik, bleek uit evaluatie van laboratoriumgegevens. Ja, zolang je haar in goede conditie is, kun je op dezelfde dag een kleurservice en highlights krijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *