Wat doet kleurshampoo?

Kleurveilige shampoos helpen voorkomen dat gekleurd haar vervaagt en ze behouden de kleur gedurende een langere periode dan gewone shampoos. Velen, zoals onze Wash Color Care Shampoo, zijn speciaal samengesteld om gekleurd haar een gezonde glans te geven en het gehydrateerd en goed gevoed te houden. Kleuropzettende shampoo is in feite shampoo waarbij pigmenten van uw haarkleur in de shampoo worden afgezet. De kleurpigmenten in de shampoo zijn niet zo sterk als haarverf, maar wat het wel doet is de hoeveelheid kleur die verloren gaat in je haar aanvullen tijdens een wasbeurt of als gevolg van verwarmingstools.

Je hebt waarschijnlijk gehoord van de beroemde Fanola No Yellow Shampoo die hier bij AMR op voorraad is. Dit is een voorbeeld van een kleurafzettende shampoo omdat het violette pigmenten bevat die worden gebruikt om ongewenste gele tinten in je haar tegen te gaan. Als gevolg hiervan krijg je een blondine die dichter bij grijs of platinablond staat. kleurshampoo is een haarverzorgingsproduct dat bedoeld is om gekleurd haar te versterken of te behouden.

Sommige van deze producten zijn speciaal samengesteld om kleurstrippen te beperken, terwijl andere eigenlijk een kleine hoeveelheid kleurstof in het haar afzetten. Een ander populair type kleurenshampoo is de variëteit die tonende kleuren gebruikt om te voorkomen dat geverfd haar geel of oranje wordt. Gespecialiseerde shampoo voor geaccentueerd haar is ook beschikbaar, en al deze producten zijn doorgaans erg zacht, hydraterend en bevatten vitamines en mineralen om het haar te helpen beschermen tegen beschadiging. Degene die ik gebruik is gemaakt voor bruin, gekleurd haar en het beschermt niet alleen maar verbetert ook mijn haarkleur.

Voor alle roodharigen die er zijn, ongeacht je tint - bordeauxrood, koper of woedend rood, er is een kleurafgevende shampoo voor jou. Deze producten zetten bij elke wasbeurt een kleine hoeveelheid kleurstof af om de kleur nieuw leven in te blazen en u te helpen langer te gaan tussen het bijwerken. Deze sulfaatvrije L'Oréal Paris-formule is een go-to van GH Beauty Lab en is gemaakt om zowel kleur te behouden als strengen te verzachten. Als mede-wannabe blondie zelf kan ik instaan voor Fanola No Yellow Vegan Shampoo en Inebrya No Yellow.

Ik wou dat ik eerder kleurenhaarshampoo was gaan gebruiken omdat het echt beter is dan gewone shampoo voor mijn haar. Dit helpt om niet-geaccentueerd haar met een warmere kleur te beschermen tegen verlies van diepte en koeler te worden. Deze shampoo zal geen zichtbare kleur afgeven als je donker of natuurlijk blond haar hebt, en het kan niet worden gebruikt om je grijze lokken te bedekken. Deze Tresemme shampoo en de bijpassende conditioner hielpen de kleur het beste te behouden in de meest recente test van het GH Beauty Lab en het paar was ook de favoriet van de consumententester.

Wanneer het haar wordt geverfd, wordt de natuurlijke haarkleur licht of volledig gelift en wordt er een nieuwe kleur op zijn plaats afgezet. Voor een luxe sulfaatvrije optie die de levendigheid verhoogt, bekijk Shu Uemura's kleurbeschermende shampoo en conditioner, aanbevolen door O'Connor. Zowel drogisterijen als duurdere merken bevatten vaak eiwitten zoals keratine die helpen bij het herbouwen van gekleurd haar, omdat het verfproces de neiging heeft om het haar van zijn natuurlijke eiwitten te ontnemen. De multifunctionele shampoo en conditioner van SheaMoisture voor gekleurd haar bevatten zowel vitamine B5 om strengen te versterken als violette pigmenten om koperachtige tinten te neutraliseren, gebruikelijk bij blond haar.

Als je grof of gestructureerd haar zijdezacht wilt maken, zegt ze dat de shampoo en conditioner doordrenkt zijn met keratine om extra gladheid en glans toe te voegen. Deze twee shampoos doen wonderen op mijn lokken omdat ze sterke violette pigmenten hebben die zich op mijn haar afzetten. Aquarellen Color Maintenance Shampoo wordt verondersteld te worden gebruikt om de haarkleur op te frissen terwijl je je lokken reinigt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *