Is het kleuren van je haar schadelijk?

Hoewel het verven van haar een gangbare praktijk is, kan het de haarschacht beschadigen, waardoor het kwetsbaar wordt en vatbaarder wordt voor breuk. De meeste permanente haarkleurmiddelen gebruiken een combinatie van ammoniak, waterstofperoxide en p-fenyleendiamine (PPD) om het haar te kleuren. Haarkleurmiddelen kunnen haarbeschadiging veroorzaken. Het oefenen van haarvriendelijke technieken zoals het beperken van warmtestyling en het conditioneren van het haar kan schade waar mogelijk helpen minimaliseren.

Door je haar dichter bij de natuurlijke kleur te verven, kan dit ook de blootstelling aan haarkleurmiddelen beperken en schade helpen minimaliseren. Dus ja, het kleuren van haar kan schadelijk zijn. De sleutel is om je haar goed en met mate in frequentie te laten kleuren om schade te voorkomen. Door op de hoogte te blijven van de ingrediënten die in kleurstoffen worden gebruikt en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen voor en na het verven van je haar, worden de schadelijke effecten van haarverf geminimaliseerd.

Ja, haarkleuring maakt je lokken vatbaar voor beschadiging. Een kleurstof geeft niet alleen vlekken op je haar, maar dringt ook door in de schacht om het natuurlijke haarpigment te veranderen. Regelmatig haarverven kan dus de beschermende lipidelaag van uw haar, de cuticula genaamd, verwijderen, wat leidt tot ruwheid en schade. De formules die worden gebruikt om lokken lichter te maken of te bleken, kunnen de meeste schade aanrichten, omdat het proces ongelooflijk complex is en je haar het meest verandert.

Dat wil niet zeggen dat donker worden geen nadelen heeft. Of je je haar nu donker of licht verft, je brengt chemicaliën op je haar aan die het uiterlijk van buiten veranderen door iets in elke streng toe te voegen of te verwijderen. Om ernstige haarbeschadiging te voorkomen, moeten behandelingen voor het opbouwen van bindingen deel uitmaken van belangrijke kleurtransformaties. Maar kan de conditie van je haar de ernst van haarkleurschade bepalen? Laten we het in de volgende sectie ontdekken.

Als we het hebben over natuurlijke haarkleur, hebben blondines bijvoorbeeld minder melaninemoleculen dan brunettes. Daarvoor was ze contentschrijver en combineerde ze haar schrijf- en onderzoeksvaardigheden om meer dan 200 goed presterende artikelen over kapsels te schrijven, haarverzorging, en. Deze bindingen zijn de sleutel tot de sterkte en elasticiteit van je haar, en het breken ervan verzwakt de structuur van het haar, waardoor je haar vatbaarder wordt voor breuk. Dus, voordat je je vastlegt aan dat volle hoofd in de salon, moet je met je kapper praten over de huidige toestand van je haar om de impact te begrijpen die kleurbehandelingen kunnen hebben.

Bij het lichter maken van het haar tilt het waterstofperoxide de cuticula op en trekt het oorspronkelijke kleurpigment uit het haar in plaats van kleur af te zetten om eraan vast te klampen. Specifieke kleurtechnieken die niet veronderstellen dat haarverf dicht bij de hoofdhuid wordt aangebracht, zijn veilig, zelfs tijdens de meest gevoelige periodes van zwangerschap en borstvoeding. Jason Backe, oprichter van Ted Gibson Beauty, zegt dat het donkerder verven van je haar niet zo schadelijk is als je de kleur afzet in plaats van deze te verwijderen. Het komt ook vaak voor dat stylisten weigeren klanten te helpen blond te worden totdat hun haar volledig hersteld en gezond is.

Speciale shampoos, conditioners, serums en haarsprays zijn op de markt verkrijgbaar voor verschillende soorten haarkleurmiddelen en -tinten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *