Is kleurshampoo nodig?

Over het algemeen is er geen verschil tussen gewone shampoos en shampoos met het label kleurveilig of veilig voor gekleurd haar. Dat komt omdat wanneer een shampoo goed geformuleerd is (en de meeste zijn), ze veilig en effectief zijn, of ze nu adverteren voor gekleurd haar of niet. Er is niet veel verschil tussen normale shampoo en kleurveilige shampoo. De kleurveilige shampoos bevatten kleurstoffen die de cuticula van je haar binnendringen.

Het geeft een levendige glans aan je haar. Omdat deze shampoo is gemaakt om je haar veilig en effectief te maken. Het beschadigt ook je normale haar niet. Kleurveilig helpt bepaalde kleuren te behouden en ervoor te zorgen dat ze langer meegaan.

Rood is bijvoorbeeld berucht om vervaging en kleurveilige shampoos kunnen het vervagende proces vertragen versus het gebruik van gewone shampoos, maar als je haar gebleekt is, wordt het permanent lichter en wordt het niet donkerder tijdens het wassen. Wanneer u producten gebruikt die niet bedoeld zijn voor gekleurd haar, kunnen ze de kleur strippen en de integriteit ervan verpesten, aldus de beroemde colorist en Matrix-merkambassadeur Rachel Bodt. Shampoo voor gekleurd haar is ontworpen om elk type overtollige olie en vuil te verwijderen, en kleurbehoudende formules gebruiken dezelfde basisreinigingsingrediënten. De Color Care at-home-lijn helpt kleurvervaging en uitspoeling te voorkomen, aangezien het haar regelmatig wordt gereinigd voor een langere levendigheid en verbeterde pigmentretentie tussen kleurafspraken.

De kleurbeschermende shampoos hebben een ingrediëntenlijst die bestaat uit verschillende reinigings- en conditioneringsmiddelen. Maar als u een herhaling doet, ziet uw kleur er levendiger uit door vuil en oliën te verwijderen, die uw manen donkerder kunnen maken. Ik bedoel, het is rood, dus het zal vervagen, wat ik ook doe, maar het gaat drastisch langer mee met de SLS-vrije shampoo. Het hangt allemaal af van de kleurveilige shampoo die je gebruikt en de ingrediënten, evenals de kleurstof of bleekproduct in je haar, plus de lengte en textuur van je haar.

Kleurveilige shampoos werken niet alleen om uw verfbeurt te behouden, maar ze helpen ook eventuele schade te maskeren door strengen ook zachter en gladder te laten aanvoelen. Ik heb talloze shampoos geprobeerd, ongeacht de kosten, op mijn dikke, droge, kroezende, kleurbehandelde rode haar en heb er maar weinig gevonden die veel anders doen dan schoon. In tegenstelling tot gewone shampoos, vormt dit type verhelderende shampoo een aanvulling op je haarkleur, waardoor haarbreuk wordt voorkomen. Ik zou hun Shielo Color Protect Line aanbevelen aan iedereen met gekleurd haar, maar als je ook DROOG haar hebt, kun je hun Shielo HYDRATE-lijn gebruiken die ook gekleurd haar beschermt, maar ook een vleugje vocht toevoegt als je het nodig hebt.

Hard water, agressieve reinigingsmiddelen, hittestylingtools en langdurige blootstelling aan de zon kunnen de kleurpigmenten die zich in het haar afzetten verwijderen, waardoor vervaging en saaiheid ontstaan. Als je wilt dat je haar de nieuwe kleur volledig absorbeert en vasthoudt, sla dan de eerste twee dagen na het verven van je haar over met shampoo. Je zult zien dat de meeste producten beweren „rijkdom en diepte te verbeteren of te revitaliseren en glans toe te voegen, niet om „kleur aan je haar toe te voegen. Om te voorkomen dat de haarkleur vervaagt, wendt Meri Kate O'Connor, een colorist bij Cooper Salon in West Hollywood, CA, zich tot dit paar van Goldwell, uit een collectie die speciaal is afgestemd op gladde lokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *