Welke haarkleur is het meest schadelijk?

Permanente haarkleur De meest potentieel schadelijke kleurovergang is het lichter maken van donker haar, waarvoor twee afzonderlijke processen nodig zijn, het verwijderen van de oorspronkelijke kleur en het afzetten van de nieuwe kleur. Na zoveel chemische bemoeienis bevindt het haar zich in een aanzienlijk zwakkere toestand dan toen het begon. Haarkleurmiddelen zijn chemicaliën die mensen kunnen gebruiken om de kleur van hun haar te veranderen. De middelen in kleurstoffen kunnen het haar verzwakken en beschadigen, waardoor het er ongezond uit kan zien.

Behandelingen zoals conditioners en speciaal samengestelde shampoos kunnen echter helpen haarschade door haarverf te herstellen. Zoek medische hulp als u problemen krijgt met ademhalen na het aanbrengen van haarverf. Hoewel het verven van haar een gangbare praktijk is, kan het de haarschacht beschadigen, waardoor het kwetsbaar wordt en vatbaarder wordt voor breuk. Als je zwanger bent, kleur dan niet tijdens je eerste trimester, zegt colorist Marie Robinson, die eigenaar is van populaire salons in New York en Miami, en blijf indien mogelijk de hele zwangerschap weg van kleuring op de hoofdhuid.

Bleekmiddel en ammoniak zijn de meest effectieve ingrediënten in haarverf, en ook de meest schadelijke, dus probeer ze indien mogelijk te vermijden (via Bustle). Omdat de FDA weinig transparantie vereist als het gaat om haarkleurformules en etikettering, zijn de prikkels voor bedrijven (zowel „natuurlijk als niet) om hun handelingen op te ruimen er gewoon niet. De formules die worden gebruikt om lokken lichter te maken of te bleken, kunnen de meeste schade aanrichten, omdat het proces ongelooflijk complex is en je haar het meest verandert. U moet haarverf vermijden die p-fenyleendiamine, waterstofperoxide, ammoniak of loodacetaat bevat, omdat deze kanker kunnen veroorzaken, per dagelijkse gezondheid.

Het is de enige haarkleur die mijn haar niet laat uitvallen, kleur gaat lang mee en helemaal geen geur. Een patch-test omvat meestal het aanbrengen van een kleine hoeveelheid haarverf achter het oor of op de binnenelleboog, met een oppervlakte van ongeveer 1 vierkante centimeter. Door je haar dichter bij de natuurlijke kleur te verven, kan dit ook de blootstelling aan haarkleurmiddelen beperken en schade helpen minimaliseren. Hoewel henna al 5000 jaar bestaat en als veilig wordt beschouwd, is Lawsonia het molecuul dat verantwoordelijk is voor kleur in henna, een chinon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *