Welke shampoo mag niet op gekleurd haar worden gebruikt?

Vermijd shampoos die natriumlaurylsulfaat, natriumlaurethsulfaat en natriumchloride bevatten. Sulfaat in shampoo kan de haarkleur doen vervagen. Je vindt er veel bekende merkshampoos die sulfaten bevatten. Het doel van het toevoegen van sulfaat als ingrediënt in de shampoo is voor een diepe reiniging van je haar.

Om de wetenschap achter haarkleurbehandelingen te begrijpen en hoe semi-, - demi- en permanente haarkleuren werken, is het belangrijk om de verschillen te kennen. Deze ingrediënten werken als een diepreinigend reinigingsmiddel dat je haar van zijn nieuwe kleur kan ontdoen. Dus als je merkt dat weken na het kleuren van je haar, het gewoon niet meer hetzelfde voelt, weet dan dat je niet de enige bent. Extreme kleuren kunnen je krulpatroon zelfs veranderen, vooral als je bleekmiddel gebruikt tijdens het proces.

Daarbij laten ze je haarschacht echter opzwellen, waardoor de cuticula van je haar wordt geopend en de kleur het haar sneller verlaat. Hoewel haarkleur nooit eeuwig zal duren, zijn er nog steeds manieren waarop je de tijd kunt verlengen. Hoewel je het niet meteen nodig hebt, raden de meeste haarstylisten aan om 48-72 uur na het kleuren op shampoo te wachten, investeren in kleurveilige producten van salonkwaliteit vanaf het begin kan immers een verschil maken. Gekleurd haar is vatbaar voor uitdroging, gespleten haarpunten en kroesheid, een leave-in conditioner kan de glans en zachtheid van je haar herstellen.

De meest voorkomende chemicaliën die je in shampoos zult zien, zijn sulfaten, dit zijn sterke reinigingsmiddelen die bedoeld zijn om vet door te snijden en dat bubbelende schuim te versterken dat de meesten van ons gewend zijn. Om de droge effecten te bestrijden en toch je nieuwe tint te ondersteunen, zoek je naar een sulfaatvrije shampoo met hydraterende en versterkende ingrediënten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *