Wat doet gekleurde shampoo?

Kleurveilige shampoos helpen voorkomen dat gekleurd haar vervaagt en ze behouden de kleur gedurende een langere periode dan gewone shampoos. Velen, zoals onze Wash Color Care Shampoo, zijn speciaal samengesteld om gekleurd haar een gezonde glans te geven en het gehydrateerd en goed gevoed te houden. Kleuropzettende shampoo is in feite shampoo waarbij pigmenten van uw haarkleur in de shampoo worden afgezet. De kleurpigmenten in de shampoo zijn niet zo sterk als haarverf, maar wat het wel doet is de hoeveelheid kleur die verloren gaat in je haar aanvullen tijdens een wasbeurt of als gevolg van verwarmingstools.

Je hebt waarschijnlijk gehoord van de beroemde Fanola No Yellow Shampoo die hier bij AMR op voorraad is. Dit is een voorbeeld van een kleurafzettende shampoo omdat het violette pigmenten bevat die worden gebruikt om ongewenste gele tinten in je haar tegen te gaan. Als gevolg hiervan krijg je een blondine die dichter bij grijs of platinablond staat. Sommige shampoos voor gekleurd haar bevatten kleurstoffen die aan je haar moeten kleven, waardoor je kleur wordt vernieuwd zodat het langer meegaat.

Kleurafgevende shampoo is in wezen een behandeling onder de douche die je haar kleurt of versterkt met pigmenten. Ze kunnen ongewenste tinten neutraliseren, uw natuurlijke kleur verbeteren, geverfd haar helderder maken of een tijdelijke gewaagde tint afgeven, zoals paars, roze of blauw. Sommige formules reinigen je haar eigenlijk zoals gewone shampoo, en andere zijn bedoeld om te worden gebruikt na het wassen en voor het conditioneren. Deze Tresemme shampoo en de bijpassende conditioner hielpen de kleur het beste te behouden in de meest recente test van het GH Beauty Lab en het paar was ook de favoriet van de consumententester.

Als je gekleurd haar hebt, MOET je een sulfaatvrije shampoo gebruiken, omdat de sulfaten de haarkleur zullen verminderen. Een andere truc om je haarkleur langer mee te laten gaan, is door aandacht te besteden aan de reinigende ingrediënten in shampoos. Deze shampoo-formule van OGX en de bijbehorende conditioner presteerden uitstekend in de test van shampoos voor gekleurd haar van het GH Beauty Lab, en zijn geweldig voor het behoud van de rijkdom en het stimuleren van de glans van brunette tinten. Maar als u een herhaling doet, ziet uw kleur er levendiger uit door vuil en oliën te verwijderen, die uw manen donkerder kunnen maken.

Het Good Housekeeping Institute Beauty Lab test shampoos voor gekleurd haar naast de bijpassende conditioners van elk merk, waardoor de paren een aantal rigoureuze evaluaties ondergaan om te zien hoe goed ze presteren. Om te voorkomen dat de haarkleur vervaagt, wendt Meri Kate O'Connor, een colorist bij Cooper Salon in West Hollywood, CA, zich tot dit paar van Goldwell, uit een collectie die speciaal is afgestemd op gladde lokken. De Joico Color Infuse collectie shampoos en conditioners is ontworpen om kleurvervaging te voorkomen en de intensiteit en glans van bruine, kastanjebruine en rode haarkleuren te stimuleren. De beste kleurafzettende shampoo in het algemeen is Celeb Luxury Colorwash, een hydraterende, versterkende formule die verkrijgbaar is in een reeks natuurlijke tinten en gedurfde tinten.

Dit sulfaatvrije product is verkrijgbaar in verschillende tinten die zijn geformuleerd om de rijke kleuren tussen salonbezoeken te verbeteren en te behouden. Paarse shampoo doet bijvoorbeeld niets met zwart haar en een roodneutraliserende shampoo kan blond haar bevlekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *