Werken kleurenshampoos?

Meestal doen ze dat niet. Ze worden eenvoudig toegevoegd om het product er mooier uit te laten zien en het een bepaalde kleur te geven, maar blijven niet aan je haar plakken en bieden kleurversterkende voordelen voor je lokken. Het probleem met kleurstoffen in shampoos is dat deze in afspoelproducten zitten. Kleurveilige shampoo is geformuleerd met ingrediënten die zacht genoeg zijn om de kleur er langer levendig uit te laten zien door de kleurafzettingen niet uit het haar te verwijderen.

Hierdoor kan de shampoo de kleur behouden. Deze shampoos bevatten kleurpigmenten die je haarlokken doordringen. Ze kunnen je huidige haarkleur verbeteren of teniet doen. Ze zijn tijdelijk en hoe lang ze duren, hangt af van hoe vaak je je haar wast.

De kleur ziet er fris uit zolang je regelmatig kleurafzettende shampoo gebruikt. De kleur zal blijven vervagen als je je haar begint te wassen met een gewone shampoo. Het wast een beetje uit elke keer dat je gewone shampoo gebruikt voordat het volledig verdwijnt. Kleuropzettende shampoo is in feite shampoo waarbij pigmenten van uw haarkleur in de shampoo worden afgezet.

De kleurpigmenten in de shampoo zijn niet zo sterk als haarverf, maar wat het wel doet is de hoeveelheid kleur die verloren gaat in je haar aanvullen tijdens een wasbeurt of als gevolg van verwarmingstools. Je hebt waarschijnlijk gehoord van de beroemde Fanola No Yellow Shampoo die hier bij AMR op voorraad is. Dit is een voorbeeld van een kleurafzettende shampoo omdat het violette pigmenten bevat die worden gebruikt om ongewenste gele tinten in je haar tegen te gaan. Als gevolg hiervan krijg je een blondine die dichter bij grijs of platinablond staat.

Je kunt voor elke wasbeurt een met kleur doordrenkte shampoo gebruiken (als je kleur snel vervaagt) of deze afwisselen met je gewone shampoo. Joico Color Infuse Brown Shampoo is samengesteld om alle tinten brunette op te frissen en ervoor te zorgen dat de kleur rijk blijft. Deze twee shampoos doen wonderen op mijn lokken omdat ze sterke violette pigmenten hebben die zich op mijn haar afzetten. Kleurveilige shampoos helpen voorkomen dat gekleurd haar vervaagt en ze behouden de kleur gedurende een langere periode dan gewone shampoos.

Sommige formules reinigen je haar eigenlijk zoals gewone shampoo, en andere zijn bedoeld om te worden gebruikt na het wassen en voor het conditioneren. De Joico Color Infuse collectie shampoos en conditioners is ontworpen om kleurvervaging te voorkomen en de intensiteit en glans van bruine, kastanjebruine en rode haarkleuren te stimuleren. Dit sulfaatvrije product is verkrijgbaar in verschillende tinten die zijn geformuleerd om de rijke kleuren tussen salonbezoeken te verbeteren en te behouden. Het suikergeurende Unicorn Hair van Lime Crime is ideaal voor tieners, tweens en iedereen die wil experimenteren met speelse kleuren.

Het hangt allemaal af van de kleurveilige shampoo die je gebruikt en de ingrediënten, evenals de kleurstof of bleekproduct in je haar, plus de lengte en textuur van je haar. Als je haar geen porositeit heeft, wat betekent dat het niet eerder is gebleekt of geverfd, kan het geen kleur afzetten. Een gepigmenteerde shampoo verbetert en behoudt heldere kleuren, waardoor er minder vaak haarkleurmiddelen nodig zijn. Voor alle roodharigen die er zijn, ongeacht je tint - bordeauxrood, koper of woedend rood, er is een kleurafgevende shampoo voor jou.

Sommige getinte shampoos zijn geschikt voor dagelijks gebruik, terwijl andere bedoeld zijn om twee tot drie keer per week te worden gebruikt om een specifieke tint te behouden. U zult merken dat kleurafstotende shampoos over het algemeen niet zo hydraterend en conditionerend zijn als het enige doel is om kleur te reinigen en af te zetten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *