DSC08397

Hoe eiwitten je kunnen helpen afvallen

Dat eiwitten de belangrijkste bouwstenen van het lichaam zijn was je waarschijnlijk niet ontgaan, maar wist je ook dat eiwitten je lichaam kunnen ondersteunen bij het afvallen?

Voor ik jullie meer vertel, eerst een beknopt lesje biologie. Want wat is de functie van eiwitten nou precies? Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen van het lichaam en zijn opgebouwd uit losse aminozuren, deze vormen samen een soort kralenketting en dit geheel noemen we een eiwit.
Van de verschillende soorten eiwitten kan het lichaam er zelf 13 maken en de overige 9 halen we uit voedsel, dit laatste noemen we de essentiële aminozuren.

Leuk, maar waar dienen eiwitten precies voor in het lichaam?
Eiwitten zorgen voor weefselopbouw en het herstel hiervan, maar maakt ook onderdeel uit van bijvoorbeeld het; immuunsysteem, de huid, pezen, bloed, hormoonhuishouding en de vorming van het bindweefsel.

Afvallen met behulp van eiwitten

Oke, dus jij wilt afvallen? Let dan nu goed op. Afvallen begint natuurlijk met een gezonde leefstijl die bestaat uit voldoende beweging en een gezond eetpatroon.

Ook let je op of je voldoende eiwitten binnen krijgt, want:

 1. Eiwitten geven een verzadigd gevoel en je bent dus minder geneigd om snel weer te gaan eten.
 2. Ook zijn eiwitten moeilijker te verteren door het lichaam en kost het dus meer energie om deze te verbranden.
 3. Eiwitten stimuleren de vetverbranding. Wanneer je gewicht kwijtraakt verlies je niet alleen vet, maar ook spieren. Genoeg eiwitinname stimuleert de vetverbranding terwijl je de calorie verbrandende spieren behoud.

Nu dat duidelijk is wil je natuurlijk graag weten hoe je die fijne eiwitten binnen krijgt.. Da’s heel gemakkelijk, denk bijvoorbeeld aan witvis, eieren, kip, biefstuk of soyabonen. Maar het kan ook anders met bijvoorbeeld proteine dieet producten; een lekkere eiwitrijke chocolademousse of een vanilla shake is natuurlijk nooit verkeerd!

 

Heb jij nog goede afslank tips?
eind

3 Comments

 • Reply chucky1012 June 15, 2016 at 8:28 am

  Handige en zeer duidelijke tips!
  Hier kan ik iets mee.
  Ben namelijk ook bezig met afvallen.

  Xoxo

 • Reply Manon June 15, 2016 at 11:27 am

  Handig om te weten!
  Manon recently posted…Pro Bar maaltijdvervangende repen & gezonde snacks voor actieve mensenMy Profile

 • Reply Rachel Kromdijk June 15, 2016 at 4:59 pm

  Bedankt voor het delen meid liefs
  Rachel Kromdijk recently posted…JUVENA of switzerlandMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge